torsdag 17 april 2014

Den underbara majmånaden

Som Heinrich Heine uttryckte saken i sin dikt:
"Im wunderschönen Monat Mai,
Als alle Knospen sprangen,
Da ist in meinem Herzen
Die Liebe aufgegangen."

Det skall villigt erkännas att jag befinner mig ett steg före min tid i kalendern och för att få ihop det med den egna kärlekshistorien så var det valborgsmässoafton 1989 som vi förlovade oss, för att sedan lyssna på studentsångarna i Lund påföljande dag. I den sköna månaden maj, när magnoliorna blommade i Lundagård.

Tiden fram till dess är det mycket som skall organiseras, både på det privata och jobbmässiga planet.
Altanen och balkongens färdigställande i form av målning och snickeriarbete, väntar på att det varma vädret skall stabiliseras, det söks utbildningar och tankar inför framtiden för barnen upptar tankarna.

I församlingen är jag drivande kraft för vänförsamlingsrelationen med Gingst på Rügen. För någon vecka sedan anlände de nattvardskärl, som tillverkats av en keramiker från Ummanz, som ligger i vår vänförsamling. Dessa kommer att tas i bruk vid Emmausmässan på Annandag Påsk.
Därefter är det kort tid kvar innan 14 personer från Söraby församling gör ett besök i Gingst.
Minibuss, personbil och släp är fixade och våra tyska vänner förbereder vår ankomst.
Im wunderschönen Monat Mai.

Efter en snabbvisit i Uppsala med en uppdatering kring läget med kyrkohandboksarbetet, vidtar nästa resa till Pommern. Denna gång är det i rollen som samordnare av vänstiftsrelationen som jag besöker Rügen. Årligen arrangerar vi en gemensam planeringskonferens, där ett huvudtema får genomsyra mötet. I år är det konfirmation.
I Sverige har vi erfarenhet av minskand konfirmandfrekvens, men också hur trenden kan brytas. I före detta DDR lever fortfarande traditionen med den ateistiska Jugendweihe kvar.

På vägen hem kommer jag att avvika från delegationen för att ansluta till Växjö stifts studieresa till Israel och Palestina. Något som jag sett fram emot i flera års tid och som skall bli en fin möjlighet att få dela vår biskops rika kunskap som ciceron, innan han går i pension.

Efter ännu en konferens kring liturgik, återstår att inta rollen som demokratins väktare såsom valförättare i EU-valet.
Det blir en intensiv, men som jag får hoppas, underbar, månad maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar